Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Andersom stemmen

Hagenaars die nog niet precies weten op wie ze op 3 maart moeten stemmen kunnen ook nu weer gebruik maken van een stemwijzer. Daarin staan 30 stellingen waarvan je moet zeggen of je het er mee eens bent of niet.

Er zijn stellingen bij zoals:
-Afsteken van vuurwerk moet verboden worden.
-Er zijn genoeg goedkope woningen in Den Haag
-Er moet een groot cultuurgebouw komen in plaats van het Lucent Danstheater en de Anton Philipszaal.
-Aan de kust mag hoogbouw komen.

Als je klaar bent krijg je een lijstje van alle partijen met bovenaan de partij die het meest aan je wensen tegemoet komt, daarna de partij die dat iets minder doet en zo verder tot helemaal onder de partij staat waar je beslist niet op zou moeten stemmen.

Ik raad u van harte aan die stemwijzer eens in te vullen. MAAR DAN ANDERSOM!
Ga er eerst eens even voor zitten. En stelt u zich voor hoe u Den Haag zo snel mogelijk naar de kloten zou willen helpen. En ga met die insteek de stellingen van de stemwijzer te lijf.
Een paar voorbeelden: als u de mening bent toegedaan dat hoogbouw aan de kust Den Haag naar de ratsmodee helpt, dan drukt u bij de stelling: ‘Aan de kust mag hoogbouw komen’ op het knopje ‘mee eens’.
En als u van mening bent dat Den Haag straks de Cultuurhoofdstad van Europa moet worden, waardoor we ook na vijf Verschuif-Circulatie-Plannen de stad nog steeds niet in of uit kunnen, dan zegt u: ‘mee eens!’ Enzovoort.

Het is best moeilijk. Ik had af en toe momenten dat ik in de war raakte. Want ik hou van Den Haag en wil Den Haag natuurlijk helemaal niet om zeep helpen.
Bij het invullen van de Stemwijzer dient u echter alle weekhartigheid verre van u te werpen en weliswaar andersom maar streng en rechtvaardig te oordelen. Met als motto: Hupsakee! Den Haag moet naar de ratsmodee! Dus als u vermoedt, dat de sfeer in Den Haag tijdens het komende oud en nieuw met een algeheel vuurwerkverbod ècht verpest gaat worden, dan zegt u bij de vraag: ‘het afsteken van vuurwerk moet verboden worden’, ‘mee eens!’.

Zo doende krijgt u na het invullen van de stemwijzer een lijstje met helemaal bovenaan de partij waarop u uw stem zou moeten uitbrengen om Den Haag zo snel mogelijk naar de gallemiezen te helpen. En helemaal onderaan komt dan de partij te staan die de ondergang van Den Haag zo lang mogelijk zou willen uitstellen.
Ik heb het voor u uitgeprobeerd. En het werkt! Helemaal bovenaan kwam bij mij de PvdA. Daarna een hele tijd niets. Dan de PVV, de VVD, D66 en de CDA.
Helemaal onderaan stonden De Vrije Tegenpartij, Stop Wilders Nu en de Haagse Stadspartij.
Kijk. Nu weet ik, dat ik in ieder geval niet op de PvdA moet stemmen.
In mijn hart wist ik dat natuurlijk al lang.
Maar nu weet ik het tenminste zeker.

De Haage stemwijzer kunt u vinden op www.stemwijzer.nl/gr2010/denhaag
Geplaatst op: Vrijdag 5 februari 2010 om 13:37 uur
1821680
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld