Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Boeven in Den Haag

‘Wij zijn helemaal klaar met de manier waarop wethouder Marnix Norder de regie over de stad uit handen geeft aan boeven’, zei Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij onlangs in een debatje over de sloop van een pand aan de Stationsweg. Hij vindt dat Norder zo snel mogelijk zijn biezen moet pakken.

Zelden was er doortastender taal te horen in een Haagse gemeenteraadscommissie. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat ik het wel een idee vind om Norder te exporteren. Bij de voormalige Haagse wethouder Peter Noordanus is dat tenslotte ook een succes gebleken. Waarom maken ze Marnix Norder geen burgemeester van Breda,  Boxtel of Blerik? En waarom is projectontwikkelaar Gerard Stevens niet allang afgereisd naar Bonaire om daar voorgoed plaats te nemen in een ligstoel naast Erik Staal?

Peter Noordanus. Het is een tijd geleden dat ik over hem schreef. Als ik dat deed, had ik het altijd over Peter Noordeinde. Want ‘Noordeinde’ heeft toch wat meer Haagse allure. En dat Noord’anus’ vond ik eerlijk gezegd niet kies.

De politie vond het vorige week ook niet kies dat het kamerlid Sharon Gesthuizen tijdens een demonstratie met een doodskist aandacht vroeg voor het massaontslag van 12.000 voltijdpostbodes door PostNL terwijl de PostNL-bazen ondertussen hun eigen salarissen flink aan het verhogen waren. Sharon werd 5 uur in een cel opgesloten. Volgens de politie was het niet kies van haar omdat op dat moment in België de rouwplechtigheid van het busongeluk in Zwitserland plaatsvond.

Denk daar dus in het vervolg aan bij het beramen van uw demonstraties: draag bij uw bezwaren tegen de huidige bonusbaasjescultuur vooral geen zwembroek om het uitkleden van het personeel te verbeelden als er net een overstromingsramp in Bangla Desh heeft plaatsgevonden. En hebt u klachten over de bouw van een Eurojust-kolos midden in een woonwijk, dan kunt u dat maar liever niet kenbaar maken met ongekamd haar als er ergens in Amerika een tornado net 85 levens heeft geëist.
En dan nog: dan hèb je eindelijk zo’n vergunning voor een demonstratie met zo’n kist en dan mag je er weer niet mee lopen. Want dat stond niet in de vergunning. Kijk in het vervolg dus maar eerst even goed na of u wel mag ademhalen tijdens het demonstreren. Het verbeteren van de wereld is in Den Haag kennelijk alleen weggelegd voor de burgemeester. Maar die doet dat dan weer niet. En zo houden we elkaar lekker bezig.

Iets heel anders: Den Haag gaat jaarlijks duizend bomen planten in de gemeente. Onze olijke wethouder Sander Dekker van stadsbeheer plantte vorige week samen met kinderen van een basisschool de eerste twintig exemplaren om dat maar weer eens mooi te benadrukken. Zo hopen ze bij de gemeente, dat het vorige plan van wethouder Baldewsingh om de enorme terugplantachterstand van 12.000 bomen in te lopen, weer snel wordt vergeten.
Iedere keer weer nieuwe boomplantplannen.
Maar stel, dat dit plan nou eindelijk eens wèl lukt. Dan nog duurt het op deze manier nog tot het jaar 2024 voordat ze eindelijk eens echt kunnen beginnen met het planten van één èxtra boom in Den Haag.
Geplaatst op: Vrijdag 30 maart 2012 om 08:36 uur
1718232
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld