Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Complottheorie├źn

Als ze me niet door de media worden aangereikt, verzin ik ze zelf wel. Want ik ben een groot liefhebber van theorieën die me ervan overtuigen dat alles en iedereen om me heen samenspant om me het leven zuur te maken. En dat er in het geheim allelei instanties bezig zijn me belangrijke informatie te onthouden.
Natuurlijk weet ik ook wel, dat ik me daarmee in een volkomen onterecht middelpunt plaats. Want wie ter wereld is er nou in mij geinteresseerd? Laat staan, dat iemand de moeite neemt me het leven zuur te maken.
Maar toch.

Neem nou het weer van de afgelopen maanden. Dat kan je toch geen toeval meer noemen? Iedere keer denk ik: nou zal het toch wel afgelopen zijn met die ellendige kou. Dan komen er een, twee dagen waarin het een heel klein beetje op de lente begint te lijken om onmiddellijk weer gevolgd te worden door sneeuw, snijdende wind en een gevoelstemperatuur alsof je in Archangelsk woont in plaats van in Den Haag. En dan weer twee dagen zon om je blij te maken. Met een dode mus.
En weet u dat dat allemaal niet toevallig is?
Nee. Dat doen ze speciaal om mij te pesten. Want technisch zijn ze tegenwoordig zo ver, dat ze het weer op de hele wereld met gemak kunnen beinvloeden. Maar dat houden ze zorgvuldig geheim.
Feit is, dat ondergrondse weerstations, verspreid over de hele wereld, signalen uitsturen, die ervoor zorgen, dat het op plekken waar rijke mensen wonen altijd mooi weer is. Alle rijke stinkerds betalen in het geniep contributie aan die weerstations die op hun beurt eigendom zijn van de grote multinationals. Jazeker. Wist u dat niet?
Natuurlijk is het wel zo, dat als het ergens steeds mooi weer is, dat het dan op andere plaatsen, zoals de plekken waar ikzelf doorgaans verkeer, steeds slecht weer is. Want het metereologisch evenwicht moet natuurlijk wel worden bewaard.

En dan de opwarming van de aarde. Dat is ook zoiets. Dat was gelukkig maar tijdelijk. Maar dat houden ze angstvallig geheim. Het is namelijk zo, dat in het begin van de weerbeheersing de weerstations in  Hammerfjest, Anchorage en Vuurland nog niet optimaal functioneerden. Daardoor kwam er een groot deel van de signalen per ongeluk terecht in de ijsmassa’s in plaats van in die delen van de atmosfeer die ervoor moesten zorgen dat de zon altijd op de bevoorrechten scheen. Dàt was de werkelijke reden waardoor de zeespiegel een beetje steeg. Maar dat is nu allang weer over.
U denkt van niet? Waarom horen we dan nooit meer echte harde cijfers over feitelijke stijging van de zeespiegel? Waarom horen we eigenlijk al jaren niks meer over die zogenaamde zure regen?.

Vooruit. Nòg een complottheorie.
Iedere keer als ik me in het verkeer waag, springen de stoplichten altijd vlak voor mijn neus op rood. Weet u hoe dat komt? Dat komt omdat bepaalde mensen een hekel aan me hebben. Die mensen hebben samengespannen en een technisch bureau opdracht gegeven om een reukloze creme te ontwikkelen die ze ’s nachts als ik slaap op mijn auto smeren. En u begrijpt het al. Die creme werkt als een soort afstandsbediening op die stoplichten. Zo heb ik bijvoorbeeld al gemerkt dat, als ik in een andere auto rij, de stoplichten veel vaker op groen staan dan anders.

En zo dacht ik bijvoorbeeld ook altijd, dat het steeds drukker werd in het verkeer. Maar dat is helemaal niet waar. Weet u wat er in werkelijkheid aan de hand is? Ze huren, speciaal om mij dwars te zitten, werklozen in. Die staan dan om de hoek in hun auto’s of op hun scootertjes tegen betaling te wachten tot vlak voor het moment dat ik er aan kom. Dan komen ze ineens met z’n allen vanachter al die hoeken tevoorschijn.
Ik heb ze heus wel door. Drukte in het verkeer? Welnee. Dat is allemaal vooraf zorgvuldig in scene gezet.
Hoe ze achter mijn route komen? Door mevrouw Pasgeld onder druk te zetten. Want die weet altijd waar ik heenga. Maar mevrouw Pasgeld mag niks laten merken. Anders houden ze haar geheime maandelijkse toelage in waarmee ze nu steeds nieuwe laarsjes koopt.
Echt waar.
Geplaatst op: Vrijdag 22 maart 2013 om 08:42 uur
1793439
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld