Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

De A-phone, een revolutionaire uitvinding

Normaal loop ik niet voorop als het gaat om innovatie en nieuwlichterij. Maar bij de lancering van het allerlaatste snufje op het gebied van telecommunicatie wil ik wel even stilstaan. Wat is het geval?

Volgens de gegevens van een bewust uitgelekte wervingscampagne van een telecom-gigant gaat het hier om een volstrekt nieuw produkt, dat alles op het gebied van communicatie dat de afgelopen decennia op de markt kwam doet verbleken en  in vele gevallen zelfs overbodig maakt.

Het eerste opvallende kenmerk van de nieuwe A-phone, zoals de noviteit inmiddels is gedoopt is, dat hij, eenmaal in werking gesteld, nooit meer opgeladen hoeft te worden. Lege batterijen en het urenlang moeten opladen van mobiele apparatuur zullen vanaf de invoering van de A-phone achterhaalde begrippen zijn.

Een tweede, onmiddellijk in het oog springend voordeel van de A-phone is dat hij nooit meer zoek kan raken. Een opmerkelijke innovatie in de wereld van de huidige tool  draagt daar zorg voor. Een specifiek afgezonderd onderdeel van de A-phone, uitsluitend bedoeld voor spreken en luisteren, zal met een solide communication-kringelsnoer verbonden zijn met het centrale deel van de tool, die op zijn beurt weer met een kunstige geleiding van ineengedraaid koperdraad ergens aan de wand in het huis is bevestigd. Geen gezoek meer. Geen ergernis meer over I-phones die in de autovakje zijn blijven liggen of zich nog in de zak van het kostuum bevonden toen dat naar de stomerij ging. Geen gezeur meer over smartphones, die per ongeluk in afwasmachines onklaar raakten. Het zal allemaal, met de invoering van de A-phone verleden tijd zijn. Test hebben uitgewezen dat de A-phone, eenmal geinstalleerd op een vaste lokatie, al zeer snel een vertrouwde plek in huis zal creëren waar, ook weer een voordeel, meerdere mensen na elkaar gebruik kunnen maken van zijn voortreffelijke diensten.

Een derde, en misschien wel het meest in het oog lopende innovatiekenmerk  van de A-phone, is dat men direct met zijn of haar medemens elders op de wereld kan communiceren zonder daarbij met dikke vingers kleine letters op minuscule transparante plaatjes te hoeven beroeren. Geen geschreven tekst dus meer op de A-phone. Ook geen moeizame combinaties van geschreven en mondeling geuite tekst. Doch uitsluitend gesproken taal. Zodat degene waarmee gecommuniceerd wordt, onmiddellijk kan reageren. Eveneens met gesproken taal. Waardoor een uiterst levendige en realistische conversatie kan ontstaan die kan voorzien in onmiddelijke oplossingen van gerezen problemen. Maar ook kan zorgen voor gewoon kontakt of warme geruststelling. En in geval van nood kunnen er onmiddelijke voorzieningen getroffen worden door de directe wijze, waarop de A-phone straks zal gaan functioneren.

En dan is er tenslotte de prijs. Hoewel nog niet met zekerheid te zeggen, zal de prijs van de A-phone nog geen fractie bedragen van de gemiddelde prijs van de thans vigerende communicatie-apparatuur. Ondoorgrondelijke abonnementen en steeds maar weer fluctuerende gesprekskosten zijn daarbij niet meer nodig.

Maar eerst moet ik het allemaal nog zien. Te vaak zijn wij in de laatse jaren geconfronteerd geweest met een zogenaamd veelbelovend arsenaal aan communicatieapparatuur. Te vaak zijn wij met vermeende technische vooruitgang en met veronderstelde all-in abonnementen bij de neus genomen.
Vooralsnog moet ik echter zeggen, dat ik die A-phone wel zie zitten. Het gerucht gaat, dat ze nu al tegen billijke prijs op rommelmarkten verkrijgbaar zijn. Ik ga daar maar eens kijken.
Geplaatst op: Vrijdag 15 november 2013 om 08:55 uur
1793438
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld