Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

De heren uit de stad

‘De heren uit de stad,
die hebben altijd wat.
Wat ze nu nu weer hebben uitgevonden?
Belasting voor de honden!’

Aldus een rijmpje uit het begin van de vorige eeuw waarmee de zoveelste bemoeienis van de overheid met de normale verschijnselen des levens aan de kaak werd gesteld.

Deze week zou het rijmpje een tweede couplet kunnen krijgen.

‘De heren uit de stad,
Die hebben alweer wat.
Wat ze nu weer hebben uitgevonden?
Identificatieplicht voor de honden!’

Jazeker. Binnenkort dient iedere hond aan te kunnen tonen, dat hij/zij inderdaad die Fickie, Bello of Doerak is die hij/zij blaft te zijn. Want owee, owee. Ook in het hondenleven ligt fraude op loer. Stel je voor! Fickie blijkt de beruchte stoepschijter Butch te zijn. En Bello is niet de vriendelijke vleier waarvoor hij zich uitgeeft. Maar blijkt bij nader onderzoek de beruchte knauwer Bobby!

Er zijn al hondenpasjes in de omloop. Maar die dienen snel vervangen te worden door dure, digitaal gewaarmerkte identiteitsbewijzen waarin poep- en pies gedrag, benevens de gewaarmerkte bewijzen omtrent overlast en verstoring van de openbare orde nauwkeurig worden bijgehouden.
Die identiteitsbewijzen voor honden dienen voor aller zekerheid voorzien te worden van pootafdrukken en DNA-kenmerken.

Pas dan kunnen we zeggen, dat de heren uit de stad goed bezig zijn. Pas dan hebben we onze honden weer in het gareel.

Over gareel gesproken: hoe zit het eigenlijk met mijn kippen? Suzanne en Franca? Die doen nou wel iedere ochtend alsof ze Suzanna en Franca zijn als ik ze eten geef. Maar wie garandeert me dat? Wie weet maken ze wel deel uit van een beruchte kippen-penose.
Graag zag ik dus voor mijn Suzanna en Franca ook een degelijk identiteitsbewijs. Met een duidelijke pootafdruk in hun paspoort.
Want je weet maar nooit.
 
Geplaatst op: Donderdag 11 oktober 2018 om 08:10 uur
1601658
bezoekers
© 2019 - Julius Pasgeld