Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

De Verschrikkelijke Meeuwman

Stel je voor. Nietsvermoedend ligt ergens in Scheveningen een vrouw in het bad. Bloot. Zoals dat hoort. Dromerig tuurt ze door de transparante dakkoepel van de badkamer naar de voorblijglijdende wolkjes in de, voor de rest strakblauwe hemel. Die perspex dakkoepel had ze net laten installeren vanwege een idee van uitzicht in de verder raamloze badkamer. Tussen het badschuim mijmert ze daar in haar bloterikje stilletjes over allerlei zaken die ons verder niet aangaan.

En dan ineens… Ziet ze het wel goed? Ja… Daar… Op het dak, vlak boven de transparante dakkoepel verschijnt ineens de afzichtelijke tronie van de Verschrikkelijke Meeuwman! Met een wellustige grijns openbaart het monster het behagen dat hij schept in hetgeen hij zojuist heeft waargenomen. En weg is hij weer. Opgelucht ontspant de vrouw zich een beetje maar blijft op haar hoede voor de brute onverlaat. En kijk… ja, daar is hij weer. Deze keer loopt het kwijl hem vanuit de mondhoeken in straaltjes over het plexiglas. In zijn beluste ogen weerschijnt een begeerte die niet van deze wereld lijkt. Met een gil van angst springt de vrouw uit het bad, slaat een badlaken om zich heen en verlaat de badkamer. Een spoor van druppels achterlatend.

De Verschrikkelijke Meeuwman heeft opnieuw toegeslagen! Alweer is een onschuldige jonge vrouw het slachtoffer geworden van de terreur waaronder Den Haag de laatste tijd gebukt gaat. Want waar frisse, jonge, werklustige mannen zich de afgelopen paar weken de Haagse daken opwaagden teneinde de overlast van meeuwen te bestrijden door hun echte eieren om te wisselen in nep-eieren, heeft zich onder hen een Verschrikkelijke Meeuwman gemengd.
In niets onderscheidt deze, ja, smeerlap, mogen we welhaast zeggen, zich van de overige meeuwenbestrijders. Vrolijk fluitend verwisselt hij op grote hoogten het ene na het andere meeuwenei totdat hij ergens op een dak een transparante koepel ontwaart. Als door een wesp gestoken snelt hij daar vervolgens naar toe in de hoop daaronder een onverhulde nimf aan te treffen. En die uiterst zeldzame keer dat dat inderdaad het geval is… enfin, van het vervolg heeft u hierboven reeds kennis kunnen nemen

Natuurlijk heeft een en ander de aandacht getrokken van de Haagse politiek. De Partij van de Arbeid zegt letterlijk ‘geschrokken te zijn van de grove privacyschendingen’ door de Meeuwman en heeft daarom vragen gesteld aan burgemeester Jozias van Aartsen.
Het PvdA-raadslid Saskia Mulder stelt verontwaardigd vast: ‘Het zal je maar gebeuren, dat je in het bad ligt en ineens geconfronteerd wordt met een wildvreemde! Dat roept een heleboel vragen op!’
Saskia Mulder wil nu van de burgemeester weten of iedereen zomaar het dak op kan. Of iedereen zomaar eieren kan omwisselen. Ze dringt aan op een regeling. Daarin dienen meeuwenoverlastaan- en afmeldingen op afdoende wijze gerelateerd te worden aan dakbetredingsinstemmingsprotocollen. En vooral de regulering van de bewonerstoestemming naar de dakbetredingsvergunningen dient volgens haar in een zorgvuldig behandelingsplan uitgewerkt te worden.

Het is maar goed dat we een PvdA hebben in Den Haag.
Anders zòu het me toch een zooitje worden!
Geplaatst op: Vrijdag 25 juni 2010 om 08:25 uur
1821671
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld