Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Een knuffelvriendje om mee weg te dromen

De laatste tijd slaap ik slecht. Waarom? Ik weet het niet. Maar wat ik wèl weet is dat ik me ’s nachts zorgen lig te maken. Zorgen om niks. Want dat blijkt de volgende ochtend overduidelijk: tien minuten wakker en mijn zorgen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik ben nu al zover, dat ik mezelf, tìjdens het maken van al die nachtelijke zorgen, voor kan houden, dat al die zorgen tien minuten nadat ik wakker word roch weer verdwenen zijn. Dus waar maak ik me dan eigenlijk zorgen over, vraag ik me ’s nachts af als ik me zorgen maak.
Bovendien is me zo langzamerhand wel duidelijk, dat het maken van zorgen tijdens mijn (half)slaap een seizoengebonden nachtelijk ritueel is. Na de lente is het weer over. En bovendien zal het wel ergens goed voor zijn. En verwerk ik, tijdens die zorgelijke sessies van alles waar ik nauwelijks weet van heb.

Maar al voordat we ons afvragen waar al die zorgelijke slapeloosheid dan eigenlijk wèl goed voor zou zijn, heeft de firma Somnox er gelukkig al iets op gevonden.
Een snurkende slaaprobot (599 euro).
Dat is een kussen, dat in- en uitademt. Een soort baby, die je dicht tegen je aanhoudt. Maar dan verpakt in een afwasbare hoes. Met de meegeleverde app kan je het ademhalingspatroon bijstellen. ‘Van hijgend hert tot standje coma’. Met een door jezelf geselecteerd, kreunend, snorrend of ander rustgevend geluid naar wens.

Een ‘persoonlijke slaapvriend voor het leven’. Zo heet die slaaprobot.
Hoe diep kan een mens zinken?

Slaapt u slecht?
Bekommer u vooral niet over de oorzaken.
Maar koop een kussen (in een afwasbare hoes) dat, in tegenstelling tot u, zelf wèl rustig in- en uitademt. Stel dat kussen in naar al uw wensen en hou dat vervolgens tegen u aan. Bekommer u verder niet meer om de winsten die anderen maken omtrent uw slapeloosheid en binnen een half uur valt u, aldus de wervende tekst rond dit product, zuchtend in een diepe slaap zonder zorgen.
 
Geplaatst op: Donderdag 13 juni 2019 om 08:33 uur
1746183
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld