Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Een paardenmiddel

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb naar alle waarschijnlijkheid de juiste remedie tegen Corona ontdekt. Het is een paardenmiddel moet ik toegeven. Maar tot nog toe werkt het bij mij uitstekend.
Het gaat zo: iedere ochtend sta ik om negen uur op. Dan controleer ik gewoontegetrouw mijn mails en doe een spelletje solitaire op de computer. Daarna, en nu komt het, ga ik languit liggen in een gloeiend heet bad. Gloeiend heet! Zo heet, dat ik er het liefst gelijk weer uit zou willen springen. Langzaam maar zekere laat ik me er van schouders tot tenen inzakken. Ik zou het wel uit willen schreeuwen van de pijn! Maar dat doe ik natuurlijk niet. Want dan wordt mevrouw Pasgeld wakker. En die ligt op dat moment nog heerlijk op één oor.

Waarom al dat gepijnig, zult u zich afvragen. Welnu. Geloof het of niet. Maar eind januari van het vorig jaar, werd ik op een nacht in een droom bezocht door een oeroude, baardige esculaap die me de volgende boodschap influisterde:
‘Pasgeld, luister nu goed naar me want je leven kan er van afhangen. Je loopt de komende jaren een flinke kans te worden bezocht door wezens van een allerellendigst soort. Uiterst minimale wezens die je met het blote oog niet kan zien. Wezens wiens enige bestemming is, je het grootst mogelijke leed te berokkenen. Zij zullen massaal trachten bij je binnen te dringen. Opdat ze in longen en ingewanden onvoorstelbare schade kunnen aanrichten. Schade die niet zelden de dood tot gevolg zal hebben’.
Aldus de baardige esculaap.

Nu word ik ’s nachts wel meer bezocht door boodschappers, goeroes, verlossers en andere hemelse afgezanten die me de meest wonderlijke taken trachten op te leggen. Meestal kan ik die na het ontwaken dan weer gemakkelijk van me afschudden.
Maar deze keer niet.
‘Waarom in zo’n heet bad?’, vroeg ik de esculaap, nadat hij me in een volgende droom weer lastig had gevallen met zijn goede raad.
‘Omdat die ellendige, kleine wezentjes daar niet tegen kunnen’, fluisterde hij me in het oor. ‘Zij kunnen niet tegen hoge temperaturen. Dan vluchten ze weg. Of dan gaan ze dood. In ieder geval zijn ze dan niet meer in staat hun heilloze werk te verrichten. En kan jij gewoon weer verder leven zoals je altijd hebt gedaan’.
Ik bedankte hem hartelijk en bezwoer hem, dat ik me vanaf dat moment aan zijn goede raad zou houden.

En sindsdien laaf ik me dus iedere ochtend in een gloeiend heet bad.
Met succes moet ik zeggen. Want tot op heden ben ik gevrijwaard geweest van het virus. Of misschien werd ik er wel door bezocht maar heeft het me tijdig verlaten.
En nu dacht ik zo, dat het wat zelfzuchtig zou zijn als ik de boodschap van die esculaap helemaal alleen voor mezelf zou houden. Daarom schrijf ik hem hier op. Opdat ook anderen, als ze dat zouden willen, er gebruik van kunnen maken. U misschien? En als u dit leest kunt u dit stukje misschien uitprinten en naar vrienden en kennissen sturen. Opdat die er ook gebruik van kunnen maken. Als ze dat willen tenminste. Want in een gloeiend heet bad stappen is natuurlijk geen pretje.
 
Geplaatst op: Donderdag 28 januari 2021 om 08:24 uur
1898675
bezoekers
© 2021 - Julius Pasgeld