Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Een vrolijke boel in Den Haag

Het is zomer. Reden om alles wat in Den Haag op de lachspieren werkt eens onder de loep te nemen. Nou ja. Daarvoor heb je in Den Haag eigenlijk geen loep nodig. Neem nu het PvdA-raadslid Gerard Verspuij. Die meent serieus dat onze voetballers, nadat ze in Amsterdam werden gehuldigd, een rijtoer door de Haagse binnenstad moeten maken om ook nog eens in de Ridderzaal in Den Haag gehuldigd te worden. Constance Bogerd van de Haagse Stadspartij heeft in een reactie daarop schertsend gevraagd naar de mogelijkheid om in de duinen, tussen Kijkduin en Scheveningen, grote, 100-meter hoge, oranje beelden van onze jongens op te richten.

En neem Frits Huffnagel. Onlangs nam hij als wethouder van citymarketing afscheid van het college. Afgelopen week deed hij dat weer. In cafe De Landman. Saillant detail: de bezoekers van dat feestje konden de foto’s die daar van hen waren genomen, op internet in hun winkelwagentje laden. U weet wel: van die foto’s waarop ze samen met de wethouder proostend met een glas in hun hand staan.
In cafe De Landman traden onder meer Willeke Alberti en de Dutch Diva’s op. Frits Huffnagel beweert bij hoog en bij laag, dat hij zijn afscheid zelf heeft geregeld en dat er geen belastinggeld aan verloren is gegaan. Maar wat zou daar eigelijk op tegen zijn? Wat mij betreft mag Huffnagel nog wel even doorgaan met overal afscheid van te nemen. En mag daar flink wat belastinggeld tegenaan worden gegooid.

En dan nog wat Haagsleuks.
Het megalomane gebouw, dat in de vorm van de M van Marnix bij het Centraal Station zal verrijzen gaat, terwijl er nog geen steen op de andere staat, nu al steeds meer kosten. Omdat Den Haag te laat was met de een of andere aanvraag, gaat een rijkssubsidie van 1,3 miljoen niet door. Die rekening wordt nu doorgeschoven naar projectontwikkelaar Eurocommerce. Die hem weer doorschuift naar de Haagse bevolking in de vorm van extra garanties voor huurafname.
Ook is er gesteggel met de bouwers van de omliggende megalomanie rond New Babylon. Die zijn daar nauwelijks klaar met hun hot-spot vol nieuwe shopconcepten of ze zien al die grootstedelijke allure alweer verdrongen door die kapot-vette M van Marnix.

Tenslotte iets waar ik persoonlijk nogal om heb moeten lachen.
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar heb ik, ik zal het maar gewoon bekennen, mijn stem uitgebracht op D66.
Dat deed ik omdat D66 bij monde van raadslid Marjolein de Jong mij voorhield, dat als ik op D66 zou stemmen, er niet bezuinigd zou worden op onderwijs en cultuur.
Welnu.
Ik ben vóór onderwijs en cultuur om het maar eens even kort door de bocht te formuleren. En stemde dus op D66.
Het vrolijke Haagse vervolg kent u. D66 kreeg in Den Haag veel stemmen. Marjolein de Jong werd wethouder van cultuur.
En het eerste wat ze doet, is alle culturele instellingen in Den Haag een brief schrijven, waarin staat dat die het komende jaar acht procent moeten bezuinigen!

Nou. Als dat niet op de lachspieren werkt weet ik het ook niet meer.
In ieder geval ga ik nu gierend van het lachen op vakantie.
En ik hoop u ook.
Geplaatst op: Vrijdag 16 juli 2010 om 08:37 uur
1698354
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld