Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

En er was licht

We vertoeven thans in de donkere dagen voor kerstmis.
Alom korten de dagen met een verontrustende orde. Bladval veroorzaakt zorgelijke depressies bij mensen die daar gevoelig voor zijn. De eerste sneeuwbuien hebben het verkeer reeds ontwricht en lamgelegd. De vraag rijst of we van de zon opnieuw mogen verlangen om mettertijd weer wat vroeger te rijzen en wat later ter kimme te nijgen.
En in dit vooralsnog almaar lengende duister snakken wij naar verlichting.

En die is er!
Vijftien meter ijspegellichtsnoer voor binnen en buiten. Een set van vier kersttakken voorzien van maar liefst 80 minilampjes. Een koppelbare startset-kerstverlichting uit te breiden tot maximaal 1000 lampjes. Leuke verlichtingsframes voor in de tuin in de vorm van een sneeuwpop, een kerstman, klokken en een rendier. Led-verlichtingsframes in de types kerstboom en ster. Lichtkettingen voor buiten. Gordijnverlichting met 120 lampjes. Kerstbomen van acryl en kerstbomen in pot met honderden heldere lampjes.

Moet ik doorgaan?

Ja. Ik moet doorgaan.
Netverlichting. Twinkleverlichting. Een speciaal verlichtingsnet voor de buxusbol. Ruimtebesparende kunstkerstbomen in de kleuren groen of wit met verlichte hangers inclusief dimmer. Micra clusterverlichting. Bruine, witte of zwarte wilgentakken met verlichting. Een geheel verlicht kerstdorp en voor wie dat niet kan betalen alleen een verlichte winkel, een verlichte kerk of een verlicht huis, exclusief batterijen.

Moet ik het nog hebben over de kerstmannen en de engeltjes?

Jazeker. Er is een verlichte kerstman aan een parachute met muziek en beweging. Er is een kerstman op een motor. Eveneens verlicht, zingend en bewegend. Voor aan de computer is er een USB- engel. Er zijn kerstmannen in bontjassen en kerstmannen met traditioneel pak. Zijn er ook vogels met kerstmutsen? Ja. Die zijn er. En hangdeco’s.
Wat zijn hangdeco’s nou weer?
Is Christus aan het kruis een hangdeco?
Nee. Want die is (nog) niet in verlichte versie verkrijgbaar. De hangdeco’s ‘Hartjes’, ‘Sneeuwvlok’, ‘Ster’, ‘Zon’ en ‘Pegel’ zijn dat wel.

Ik raak gewoon van slag af bij al dat moois, weet u dat? Ik kan gewoon niet kiezen.

Vroeger was dat wel anders. Toen viel er niks te kiezen. Gewoon een spar op een houten kruis. Met echte kaarsjes erin. En een emmer water ernaast voor als er brand uitbrak. Echte kaarsjes! Stelt u zich eens voor! Kaarsjes die geheel vanzelf echt kaarslicht gaven! Flakkerend als het tochtte omdat de deur even openstond. Zonder batterijen of dimmer! Van kerstmannen was nog geen sprake. Ja. In Amerika had je Santa Claus en Rudolf the red-noosed rendeer.
Maar dat was vroeger.
Dat was in de tijd dat ze hier in dit onnozele landje nog niet begrepen dat er een hele hoop geld te verdienen was aan zwakzinnige onbenullen die hun zuurverdiende centen juist tijdens een crisis dolgraag spenderen aan vijftien meter ijspegellichtsnoer voor binnen en buiten. En aan een set van vier kersttakken voorzien van maar liefst 80 minilampjes. Of aan een koppelbare startset-kerstverlichting, uit te breiden tot maximaal 1000 lampjes. Of aan leuke verlichtingsframes voor in de tuin in de vorm van een sneeuwpop.

Moet ik doorgaan?
Of is het zo wel genoeg?
Geplaatst op: Vrijdag 3 december 2010 om 10:25 uur
1821744
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld