Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Er zit een hond op de kikker

(Zoals gebruikelijk aan het begin van het nieuwe jaar ook nu weer een column vol malapropismen. Dat zijn uitdrukkingen die door elkaar zijn verhaspeld.
Tel ze. En mail ze naar elfriede1@zeelandnet.nl. En maak kans op een echte zilveren rijksdaalder.)

Het nieuwe jaar begon al goed. De Haagse burgemeester Pauline Krikke had als baasje van die enorme berg immateriëel erfgoed op het Scheveningse strand natuurlijk een oogje in de smiezen moeten houden toen de wind haar parten ging spelen. Gelukkig namen de meeste gemeenteraadsleden haar de storm uit de zeilen zodat ze daarna net kon doen alsof haar neus groeide. Ach. Het is in de Haagse politiek toch altijd al één pond nat geweest. Daar zal voorlopig wel geen haan om talen. Maar toch… ergens blijft het gevoel knagen dat het niet helemaal conform il faut was.
Temeer daar gewone jongetjes van rond de 15 jaar oud wèl voor hun nalatigheden tijdens de jaarwisseling werden gestraft. Maar ja, quad licet Jovi, non licet bovi, zullen we maar zeggen. Naar wat de goden zich kunnen permitteren daar kunnen de haaien nog niet naar kraaien.

En dan die rotzooi op de stranden van de waddeneilanden. Dat sloeg in als een bom bij heldere hemel. Zitten we net van alles te bedenken om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan, kieperen ze rotzooi met 291 containers tegelijk het zilte nat in. Soldaten en vrijwilligers dachten dat varkentje wel even te schillen maar ze zijn dagen bezig geweest voordat dat appeltje gewassen was.
Maatregelen om herhaling te voorkomen? Ook hier is de vader de wens van de gedachte. Je zou er moederloos van worden.

En denk nou niet, dat ik met bovenstaande voorbeelden slakken op laag water zoek. Integendeel. Rampen komen te paard en vertrekken heus niet als je dat paard achter de wagen spant. Er zal echt wat moeten gebeuren anders blijft het steken in een spelletje ouwe koeien door elkaar halen.

Maar ja. Weet u wat het is? Als je er wat van zegt vinden de verantwoordelijke politici dat je slakken op laag water zoekt. En vervolgens maken ze je blij met een blote mus waarvan je pas na een hele tijd doorkrijgt dat ze het kalf, voordat ze de put dempten, niet stevig genoeg bij de hoorns hebben gevat.

Maar goed. Laat ik niet veel mopperen, want dat zou ook bij u wel eens in slecht water kunnen vallen. Ik bedoel: ik laat heus de haas niet uit mijn sloot eten en maak er voor mijn part geen moordkuil van. Maar er zijn grenzen. En als u zegt: zo is het wel genoeg, dan ligt dat op het kerkhof. Heus. Ik weet echt wel wanneer ik mijn buik naar de wind moet laten hangen en werp mijn handen machteloos in de ring als ik voor Jaap sta. Maar als ze denken dat ze mij in het bootje kunnen nemen, sla ik mijn mannetje echt wel.
Dus burgemeester Krikke en de reders van de MSC-Zoe: Er zit een hond op de kikker! Doe er wat aan!
 
Geplaatst op: Donderdag 10 januari 2019 om 08:44 uur
1649863
bezoekers
© 2019 - Julius Pasgeld