Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Haagse (ver)knipsels

Veel onderwerpen die ik hier graag had willen behandelen blijven liggen omdat wethouder Norder met al zijn fratsen steeds voordringt.
Zo had ik bijvoorbeeld willen schrijven over:

1. ‘De Haagse Jet Zonneveld wil een Partij voor de Armoede oprichten. Zij moet nog wel geld zien te vinden voor de oprichting van die partij’.
Je krijgt er tranen van in je ogen als je het leest.

2. ‘PVV pleit voor een viespeukenregister. De Haagse raadsleden Richard de Mos en Arnoud van Doorn pleiten voor een registratie van personen die troep veroorzaken op straat.’
Dat is mooi. En dan ook gelijk maar registers van personen die te veel aan hun kont krabben, van hondenuitlaters, van veroorzakers van geluidsoverlast, van Joden, van lijders aan verkoudheid, van Islamieten en van kut-Marokkanen.
Als al die lijsten klaar zijn blijft er nog één lijstje over waarop slechts twee namen: die van Richard de Mos en Arnoud van Doorn.

3. ‘Tien tot twaalf leden van het zachtaardige gezelschap Hugs4free gaven op 1 september in de Haagse Grote Marktstraat tussen 19 en 21 uur gratis omhelzingen weg aan willekeurige voorbijgangers.’
Na het lezen van zo’n bericht bekruipen me de meest zonderlinge fantasieën. Nog even en je kan voor een gratis pijpbeurt terecht in de Lange Poten.

4. ‘Puppies die langs de snelweg zijn gevonden, halen bij mij geheid de voorpagina’, zo zegt Christiaan Ruesink, de nieuwe hoofdredacteur van AD/HC, in het weekblad Den Haag Centraal.
Dat is nauwelijks nieuws te noemen, dacht ik. Misschien had het beter op de voorpagina van AD/HC gekund.

5. ‘De grote knalrode hoornslak bij de Hoorbrug in Rijswijk verwijst naar de tuincultuur die verbonden is met de rijke historie van Rijswijkse buitenplaatsen’, zegt kunstenaar Marcel Smink uit Arnhem.
Altijd goed om te weten. Zeker als je het conglomeraat binnenrijdt en daar direct al ziet dat er van die geweldige tuincultuur slechts een knalrood, metalen frame over is.

6. ‘Wethouder Norder gaat in opdracht van de stichting Hoogbouw, waar hij zelf voorzitter van is, naar Dubai om de hoogbouw te bestuderen. Hij moet nog even nadenken over de vraag of hij voor zijn reiskosten 6.000 of 9.000 euro uit de portemonnee van de Hagenaars haalt.’
Nee hè. Alsjeblieft. Hou nou toch eens op over die Norder.

7. Mevrouw Pasgeld kreeg een tijd geleden twee boetes voor te snel rijden. Een op 3 december 2009 om 22.22 uur. En een op 3 december om 22.23 uur. Ze reed vijf kilometer te hard op een weg waar je tachtig mag. Op mijn schriftelijke vraag aan de kantonrechter hoeveel boetes je maximaal per minuut kan krijgen voor te snel rijden heb ik nog geen antwoord. Maar ik hou u op de hoogte zodra ik het weet.

8.’Het uitblaasrooster van de ventilatieschacht van ‘De Haagse Zwaan’ op de hoek van de Schenkkade en de Utrechtsebaan produceert 24 uur per dag een fluittoon ‘alsof er een tram door de bocht gaat’, zegt Anneke van Gaal uit de nabijgelegen Van den Boschstraat.’
Het blijft maar piepen, gieren, fluiten en blazen rond de Haagse Hoogbouw. HSP-fractievoorzitter Joris Wijsmuller heeft bij de wethouder van Haast, Herrie en Hoogbouw aan de bel getrokken omdat de Haagse wethouder van Kalmte, Rust en Laagbouw al tientallen jaren nergens te bekennen is.
Geplaatst op: Vrijdag 10 september 2010 om 13:01 uur
1821635
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld