Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Het perfecte haar van Donald Trump

 De president van Amerika liet vorige week weten, dat hij zijn haar niet goed kan wassen vanwege de huidige, lage waterdruk in zijn land. Aldus een artikel in de NRC van vorige week.
‘En wat doe je dan?’, vroeg Trump zich op het gazon van het Witte Huis vertwijfeld af tijdens een persconferentie ten overstaan van een reeks journalisten.
‘Blijf je dan gewoon langer staan? Douche je langer? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mìjn haar moet perfect zitten. Perfect! En met de huidige lage waterdruk kan ik mijn haar niet goed wassen’.
Omdat het haar van de grote leider perfect moet zitten liet Trump het Amerikaanse ministerie van Energie vervolgens een wetsvoorstel indienen om de waterdruk van douches te verhogen.

Het is de vraag of dat wetsvoorstel het haalt. Want in Amerika mogen douchekoppen sinds 1992 niet meer dan 9,5 liter water per minuut verbruiken. Dat is om energie te besparen en kosten te verlagen. Trump wil nu, dat er per gaatje in de douchekop 9,5 liter water per minuut mag stromen.

Nu heb ik de gaatjes in de douchekop in onze badkamer eens op mijn gemak geteld en kwam bij de grote douchekop tot circa 100 gaatjes. En nou weet ik natuurlijk niet of ze in Amerika net zulke douchekoppen hebben als hier, maar als dat zo is kom je al gauw op 950 liter water per minuut.
Er van uitgaande, dat Trump 10 minuten nodig heeft om zijn perfecte haardos te wassen kom je uit op 9500 liter water per keer. Stel dat hij drie keer per week zijn perfecte haar wast, heeft hij daar per jaar dus 1.482.000 liter water voor nodig.
Geen idee wat het water in Amerika kost. Maar hier in Nederland kost duizend liter drinkwater zo’n 88 cent. In Amerika zal het ook wel zoiets zijn. Dat betekent dat het alleen al in perfecte staat houden van het kapsel van president Donald Trump ruim 1.300 euro per jaar kost. Alleen al het wassen van zijn haar! Dat is dus nog exclusief kapperskosten. En dan zwijgen we nog maar over de rest van de eventueel te declaren onderhouds- en representatiekosten aan en op zijn lijf.

Het was niet de eerste keer dat president Donald Trump blijk gaf van zijn vrijwel onoverkomelijke moeilijkheden met de waterdruk.
Eind vorig jaar deelde hij tijdens een persconferentie mee, dat Amerikanen hun toilet na de ontlasting wel ‘tien tot vijftien keer’ moeten doorspoelen vanwege de huidige lage waterdruk.

Wij zien het helemaal voor ons. President Trump die na het poepen wel een kwartier in het toilet doende is zijn drollen door te spoelen. En aangezien niet alleen het haar van de president ‘perfect’ dient te zitten maar ook zijn perfecte drollen perfect dienen te worden afgevoerd, zal hij de wat grotere exemplaren tot nog toe wel met een, daartoe in het toilet opgehangen pollepel hebben moeten doorduwen tijdens het ‘tien tot vijftien keer doorspoelen’.

Het bericht in de NRC had alle kenmerken van fake-nieuws. Maar dat was het niet. Het stond er toch echt: ‘Trump wil hogere waterdruk voor zijn ‘perfecte’ haar luidde de kop.
Verder nergens commentaar. Ook niet in de dagen daarop.
Dat machtige presidenten langzaam maar zeker verworden tot potsierlijke clowns is kennelijk normaal geworden.
Geplaatst op: Donderdag 20 augustus 2020 om 08:28 uur
1845148
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld