Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Het wordt steeds drukker

 Nederland krijgt er de komende 25 jaar weer 1 miljoen mensen bij. En tot mijn onuitsprekelijke vreugde vernam ik, dat het overgrote merendeel van die mensen gaat wonen in gebieden waar het toch al erg druk is, zoals in de grote steden of in de Randstad.
Op het platteland en in kleine dorpjes wordt het de daarentegen de komende jaren nóg ruimer en nóg vreedzamer dan het er nu al is.
Je houdt het bijna niet voor mogelijk.

Toen ik in het jaar 1943 samen met 219.945 andere baby’s in Nederland ter wereld kwam woonden er in ons land ruim 9 miljoen mensen.
Vorig jaar waren dat er bijna 17 miljoen.
Daar waren 3,6 miljoen ‘inwoners met een migratieachtergrond’ bij. Ik formuleer dit bewust geheel volgens de huidige wensen van de overheid. Want net zo min als ‘Zwarte Piet’ mag je tegenwoordig het woord ‘allochtoon’ ook al niet meer in de mond nemen. Je moet nu ‘inwoners met een migratieachtergrond’ zeggen. Maar let op mijn woorden: over een jaar gaat er weer een nieuw overheidsdecreet uit, dat er van uit gaat dat ook ‘ínwoners met een migratieachtergrond’ weer beledigend is. En dan wordt het zoiets als ‘ingezetenen met een permutatie-doopceel’. En voor je het weet dien je het jaar daarop gewag te maken van ‘nieuw-aangekomen onderdanen met hier en daar wat verschuivingsantecedenten’.

Van die 3,6 miljoen hoe noem je ze nou ook al weer, waren er 11 afkomstig van de Britse Maagdeneilanden, 15 uit Andorra, 1 uit Guam, 4 uit Kiribati en 17 uit Nieuw Caledonië. Voor de zekerheid noem ik ze hier maar even. Anders worden ze misschien door Geert Wilders over het hoofd gezien.

Al die allochtonen, zo vernam ik uit de krant, zoeken hier in Nederland, net als de meeste inboorlingen dus, het liefst ook een onderdak in dichtbevolkte steden, in ontgroende wijken en in hoogbouw. Inboorlingen zijn (ik noem het voor de zekerheid ook maar even) geen mensen die met een donkere huidskleur rond een kampvuur met een kookpot zitten waarin blanken gaar aan het sudderen zijn. Nee. Inboorlingen zijn mensen die in Nederland zijn geboren en daar zijn blijven wonen.

Ik vind het allemaal prima.

Zolang iedereen doet wat-ie zelf wil zonder een ander daarbij te storen, vind ik het hoe dan ook prima. En als minister-president Rutte dat in zijn paginagrote wervingsactie had gezegd was het natuurlijk helemaal prima geweest.
En als die bevolkingstoename dan voor het overgrote deel hutje mutje bij elkaar wil kruipen in de toch al overbevolkte delen van Nederland, komt dat mij in mijn kleine, ruime, schone en vreedzame dorpje in Zeeland helemaal goed uit. Want dan kan ik daar mijn gedachten eens ernstig te laten gaan over de gevolgen van al die ontgroening en verdichting elders zonder daar ook zelf maar de minste last van te hebben.
Geplaatst op: Vrijdag 27 januari 2017 om 08:49 uur
1457771
bezoekers
© 2018 - Julius Pasgeld