Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Inspiratie

Eigenlijk zit ik nooit verlegen om onderwerpen voor mijn column. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom knip ik voor de zekerheid wel eens iets uit de krant. Dat stop ik dan in een map zodat ik die kan raadplegen bij gebrek aan bezieling. En omdat dat nu even het geval is presenteer ik u een bloemlezing uit die map. Het zijn interessante uitspraken, uitslagen van onderzoeken of korte beschrijvingen van gebeurtenissen die mij intrigeerden:

-Materialisten zijn ongelukkige mensen. Naarmate mensen materialistischer zijn, weten ze hun basale behoeften aan autonomie, aan contact met andere mensen en ‘ergens goed in zijn’ niet zo goed te bevredigen.

-Als zijn klas onrustig werd sloeg docent Visser met twee vuisten een keiharde roffel op zijn bureau: Pómperdepómperdepóm……. En dan wachtte hij even en dan mocht de hele klas het met de eigen vuisten op het eigen tafeltje afmaken: POM! POM! Keihard! Daarna was het weer rustig en kon Visser weer gewoon verder gaan met zijn les.

-Het been van Leo Bonten moest operatief worden verwijderd. Hij vroeg of hij het afgezette been mee naar huis mocht nemen. Na veel vijven en zessen mocht dat. Thuis maakte hij er een standaard voor een schemerlamp van.

-Zittenblijven op school kost de overheid geld. Alle zittenblijvers gaan immers pas één of twee jaar later aan het werk. Daardoor ontvangt de overheid jaarlijks 500 miljoen euro minder inkomstenbelasting.

-Staatssecretaris Dekker van Onderwijs wil de vier grote steden volgend jaar bijna 20 miljoen euro korten op hun budget voor jonge kinderen met een taalachterstand.

-Tot je zesde jaar mag je nog lachen als er een pasfoto van je wordt genomen. Daarna nooit meer.

-Paus Fransiscus verwerpt het idee dat je, om serieus te zijn, somber en streng moet kijken: ‘Theatrale strengheid en steriel pessimisme zijn vaak symptomen van angst en onzekerheid’.

-Over de jeugd van tegenwoordig: ‘Wie geen filterfoto’s van zonsondergangen op Bali post met hashtags als #lovemylife, is een loser. Wie niet 170 likes krijgt bij een nieuwe profielfoto is geen rockster. Facebook wordt amper gebruikt om elkaar te informeren over de minder prettige kanten van het leven dus ook niet over de downer van je kut voelen na gebruik van uitgaansdrugs’.

-President José Mujica van Montevideo liep op sandalen, legaliseerde de wietteelt en gaf 90 procent van zijn salaris weg.

-‘Help mensen die eenzaam en alleen thuis zitten: Word Blijmaker! De Blijmakerij! Een nieuwe dienst van De Volharding voor oudere Hagenaars.’

-Van vergaderen gaan mensen heel raar praten. Vooral mensen met macht. “Hoe kunnen we die buzzwords asap uitfaseren?” Uit onderzoek blijkt, dat vergaderen inefficiënt is.

-In 2016 bezit 1% van de wereldbevolking evenveel als 99% van de rest van de wereldbevolking.

-In 2016 laat 1% van de oudere mensen in Nederland hun veters strikken door een electromotor.

-Beleidsmakers denken nog steeds: Als we het de mensen maar goed uitleggen dan gaan ze het vanzelf wel begrijpen. Dat is ontzettend dom van die beleidsmakers. Beleidsmakers moeten beter leren luisteren. Dan gaan ze het vanzelf wel begrijpen.

Zo. Die map kan dus ook weer bij het oud-papier.
Geplaatst op: Vrijdag 12 juni 2015 om 08:14 uur
1793974
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld