Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Meet & Greet

Geweldig! Voortaan kunnen we op de foto met een gemeenteraadslid! Sinds kort bestaat namelijk de mogelijkheid voor een zogenaamde ‘Meet & Greet’ (Ontmoet en Groet) op het Haagse stadhuis. Eerst krijg je dan een rondleiding door het stadhuis. Inclusief een kijkje in de kamer van de burgemeester. Daarna vertelt een ambtenaar tijdens een eenvoudige broodjesmaaltijd hoe het er allemaal aan toegaat tijdens een raadsvergadering. En dan die heuse Meet & Greet: een ontmoeting met je favoriete raadslid waarmee je samen op de foto gaat! Wie zou zoiets nou niet willen!

Ik denk, dat ik me maar eens ga opgeven voor dit fantastische evenement.
Wie zou ik kiezen? Met welke fantastische politicus zou ik dan eindelijk eens op de foto mogen staan?
Frits Huffnagel? Jottum. Maar dan wel allebei proostend met een glas champagne in de hand.
Of met Gerard Verspuij van de PvdA? Want Gerard heeft dat hele Meet & Greet gedoe verzonnen. Vanuit de gedachte dat lokale politici heus geen lulletjes zijn en net zo goed onder de categorie Bekende Nederlanders vallen als Geer en Goor.
Op de foto met Jozias van Aartsen? Ook dat kan. Maar alleen als je met hem naast tien ME-overvalwagens wil staan. Want Jozias is tegenwoordig niet meer weg te denken van imposant machtsvertoon, zoals het afgelopen weekend weer eens bleek op het terrein van de Blauwe Aanslag.
Met Marnix Norder zou ik trouwens alleen op de foto willen als hij zich hult in hetzelfde clownspak waarmee hij anderhalf jaar geleden de pias uithing bij een opening ergens in de Rade.

Ik kan van de zenuwen gewoon niet kiezen, weet u dat?
En dan te bedenken dat ik bij dat alles óók nog een blik in de kamer van de burgemeester mag werpen.
Wat zou er in die kamer staan?
Ik wed dat er een bureau in staat!
En een stoel!
En misschien ergens in de hoek wel een zitje met een paar banken rond een laag tafeltje. Ik kan bijna niet wachten zo nieuwsgierig ben ik naar die kamer van Jozias.

Met dat al weet ik nog steeds niet wie ik zal kiezen om mee op de foto te gaan. Gelukkig hoeft dat nog niet want volgens het programma volgt nu een uitleg van een ambtenaar over hoe een raadsvergadering in z’n werk gaat. Ik hoor hem al zeggen: ‘Kijk, dames en heren. In deze ruimte…’, en met een weids gebaar duidt hij de zaal aan waar de gemeenteraadsvergaderingen worden gehouden, ‘….in deze ruimte doen ze allemaal net alsof hier de beslissingen worden genomen die in werkelijkheid allang in achterkamertjes en via louche gelobby hebben plaatsgehad. Dat ze net doen alsof het hier gebeurt heeft te maken met het hooghouden van het idee, dat we in een democratische samenleving leven’.

En dan zal ik knikken.
En ‘ja, ja, wat prachtig allemaal’ roepen.
Want dat is, zo weet ik zeker, de bedoeling van Meet & Greet. Het opschroeven van het imago van de lokale politici zonder dat ze zelf ook maar de geringste moeite hoeven te doen om daar ook inhoudelijk aan te werken

En nou weet ik nog steeds niet met wie ik op de foto wil.
Zo wist ik indertijd ook al niet op wie ik zou stemmen.
Geplaatst op: Vrijdag 12 november 2010 om 10:08 uur
1825163
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld