Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Onderzoek heeft uitgewezen.....

 Tegenwoordig wijst onderzoek van alles uit. Hoe vrouwen plassen bijvoorbeeld. Hoe mannen boven de vijftig hun neus snuiten. Of hoe kinderen hun bibs afvegen na het poepen. En hoe dat allemaal veel beter zou kunnen.
Vrijwel niets wordt er meer aan onszelf overgelaten.
En als die onderzoeken nou gebaseerd waren op gedegen, wetenschappelijk speurwerk zou je zeggen vooruit, weer wat geleerd.
Maar meestal zijn het flutonderzoeken. En nog vaker zijn die onderzoeken gebaseerd op de behoefte het een of andere nutteloze product te promoten.

Onlangs wees onderzoek uit, dat Den Haag de groenste stad van Nederland is. Nader onderzoek wees uit dat zich maar vier steden hadden aangemeld voor dat onderzoek! Alle andere Nederlandse gemeenten hadden bedankt voor de eer.
Uit nog naderder onderzoek blijkt inmiddels dat er ieder jaar door minstens vijf verschillende instellingen onderzoek wordt gedaan naar welke gemeente zich de groenste stad van Nederland mag noemen. Met allemaal andere uitkomsten!
Een greep uit alle aller- allergroenste gemeenten van Nederland in de afgelopen twee jaar:
Heerlen. Emmen. Lelystad. Amstelveen. Zuid Laren. Bellingwoude. Rozendaal. Vlagtwedde. Aa. Hunze. Lisse. Weert. Bergeijk. Laarbeek. En ga er gemakshalve maar van uit dat het er nog veel meer zijn.
Welke?
Daar moet nog onderzoek naar worden verricht.

Heeft u trouwens al kennis genomen van het belangwekkende onderzoek van professor doctor E. de Boer, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, tevens hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen betreffende dementie?
Dat onderzoek wees namelijk uit, dat wie zijn haren heel stevig afdroogt na het douchen minder kans loopt op dementie op latere leeftijd. Dat komt, volgens De Boer, omdat de ‘plaque’, een van de grootste boosdoeners bij het veroorzaken van de vernauwing van de bloedvaten in de hersenen, hierdoor minder kans krijgt zich stevig op en in de frontale hersenkwabben vast te zetten. Het afdrogen van de hoofdhuid dient dus stevig, ferm en schokkerig te geschieden. Zodat de betrokkene de hersenpan als het ware tegen de truncus cerebri en de prosencephalon aan voelt schuren.
Anders heeft het geen zin.

Aanvullend onderzoek aan de Boston University door professor P. Waayers, hoogleraar Brain-balance and Shower-slippings, voegde daaraan toe dat de positieve effecten, zoals beschreven door prof. De Boer, niet optreden als er te hevig rond de oren wordt afgedroogd. Want juist in en rondom de oren gaan de kleine hersenen (en het daardoor aangestuurde evenwichtsorgaan) schuil. En als de kleine hersenen te lang wordt blootgesteld aan onverhoedse of bruuske bewegingen kan het zomaar gebeuren, dat men ineens duizelig wordt of zelfs onverhoeds ineens buiten kennis op de badmat geraakt.
Wat hebben de onderzoeken van de hooggeleerde heren De Boer en Waayers dus opgeleverd?
Goed en stevig de haren afdrogen. Maar vooral niet rond de oren!
Met dat advies kan men nog vele jaren in goede gezondheid mee!
Zelfs in de aller- allergroenste gemeenten van Nederland!
Geplaatst op: Donderdag 28 september 2017 om 08:16 uur
1430852
bezoekers
© 2018 - Julius Pasgeld