Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Plassen onder de douche

Wethouder Bert Wassink uit het Drentse Aa en Hunze vindt dat we voortaan maar moeten plassen als we onder de douche staan. Dat bespaart water dat anders gebruikt wordt voor het doorspoelen van de plas in de wc.

Ik vind dat wel een goed idee. Maar je moet dan wel net kunnen, natuurlijk. Ik bedoel: er gaan weken voorbij, dat ik niet moet als ik onder de douche sta. Bovendien mocht ik vroeger van mijn moeder nooit een plas doen als ik op zaterdag in een zinken teiltje zat om gewassen te worden. En als zoiets er flink is ingehamerd gaat het er moeilijk weer uit. Ik heb het wel geprobeerd hoor. Direct nadat ik die boodschap van wethouder Wassink in de krant had gelezen ben ik onder de douche gaan staan om te plassen.

Ik had net gedouched. Dat wel. Maar omdat ik dat bericht over die wethouder toen nog niet had gelezen, had ik geen plas gedaan. En dat is natuurlijk zonde van het water. Dus ik gelijk weer onder de douche. En persen maar. Toch kwam er niks. Want ik moest steeds weer denken aan die pets die ik van mijn moeder had gekregen toen ik in dat zinken teiltje had geplast. Dus toen ik weer onder de douche vandaan kwam, was het niet gelukt. Maar nadat ik me had afgedroogd moest ik ineens weer vreselijk nodig. Ik heb dat wel meer. Op de meest ongelegen momenten heb je een enorme aandrang. En als je dan eenmaal een wc hebt gevonden en met veel gefrunnik je ding uit je broek hebt gehaald, lukt het ineens niet meer. Maar goed. Ik dus weer naar de douchebak. En kijk: daar ging-ie. Een prachtige straal kletterde in de douchebak.

‘Wat doe je?’, hoorde ik mevrouw Pasgeld vanuit de gang roepen.
‘Ik plas in de douchebak’, riep ik terug.
‘Gedverdemme’, zei mevrouw Pasgeld. ‘Doe dat lekker bij je thuis.’
‘Dit is mijn huis!’, riep ik euforisch. Want ik vond het wel wat. Lekker in je eigen huis in de douchebak pissen. De spetters vlogen in het rond.

Nadat ik succesvol de laatste druppels had afgeschud moest ik de douchekraan opendraaien om alles weer schoon te spoelen. Want dat was ik even vergeten. Dat wel weer. Met een borsteltje veegde ik de laatste resten urine tussen de voegen van de tegels vandaan.
Want ik ben erg schoon van mezelf.

‘Weet je’, zei ik tegen mevrouw Pasgeld toen ik tien minuten later gezellig koffie met haar zat te drinken. ‘Je moet er wel helemaal voor naar Aa en Hunze, maar er zijn kennelijk toch nog wethouders met goede ideeëën. Ik raak er helemaal door geïnspireerd.’
Zodra ik mijn koffie op had toog ik aan de slag in de doucheruimte. Ik monteerde niet alleen een toiletrolhouder boven het zeepbakje maar sleepte mijn hele hebben en houwen uit mijn werkkamertje naar de badkamer. Daarna plaatste ik het koffiezetapparaat en mijn tafelbiljart onder het douchegordijn en liet er een internet- en telefoonaansluiting installeren.

Want behalve plassen zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je onder de douche kan doen om het leven wat efficienter in te delen.
Geplaatst op: Vrijdag 11 januari 2013 om 09:45 uur
1793418
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld