Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Selfietitis en andere gevaren

Vorige week stond het met grote letters in de krant: als je niet oppast word je blind van al dat gestaar naar je schermpje.
Maar het blijkt nog veel erger.
Je kan er ook nog ernstig ziek van worden.
En als je niet oppast ga je dood.

Dat zit zo:

Mensen met een al dan niet ernstige, besmettelijke ziekte wrijven tijdens al dat geapp, gegame, gemail en gesms met hun wijsvinger over het kleine schermpje van hun smartfone. Aan die vinger zit dan niet zelden een conglomeraat van ziektevirussen en bacillen. Die klontering is zo microscopisch klein dat het sommige virussen lukt om tussen de atomaire structuur van het touchscreen door te glippen en zich te hechten aan de electronica in de smartfone.
Als er dan een boodschap wordt verstuurd gaat die klontering van virussen en bacillen dus samen met die boodschap de cloud in. En komt vervolgens via wifi terecht in de smartfone van de ontvanger. Waar precies het omgekeerde gebeurt: de virussen en de bacillen dringen zich door de atomaire structuur van het touchscreen van de ontvanger weer naar buiten toe en komen zo op de wijsvinger van de ontvanger terecht.
Die hoeft vervolgens zijn vinger maar een keertje in zijn neus te steken of zelfs maar op z’n hoofd te krabben en kijk: besmetting en dus de kans op verwoestende schade aan de ingewanden of aan andere vitale organen is niet meer denkbeeldig.
Volgens nog niet bevestigde geruchten zou zelfs de dood het gevolg kunnen zijn!

Opgemerkt zij, dat de kans op besmetting groter wordt naarmate er meer personen betrokken zijn bij hetzelfde computernetwerk. Zo ligt het voor de hand, dat de kans op besmetting groter is bij het spelen van games die op dat moment ook door veel andere deelnemers wordt gespeeld.
Ook lijkt het onverstandig om gebruik te maken van sociale media waar op dat moment veel andere mensen zijn aangesloten.
En verder mag ook zelfbesmetting (selfietitis) bij het nemen van selfies niet worden uitgesloten.

De beste remedie lijkt om je smartfone in vijf dikke lagen plastic te wikkelen, in je achtertuin een gat van een meter of tien te graven en daar die verpakte smartfone in te werpen om vervolgens het gat vol te storten met gewapend beton.
En daarna over te gaan tot de aanschaf van een telefoon met kiesschijf die je gewoon met een stekker in de muur kan doen.
Maar voor wie dat te rigoreus is, is het zorgvuldig en langdurig wassen van de wijsvinger na het gebruik van de smartfone toch wel het minste wat men kan doen om besmetting te voorkomen.

Prettige feestdagen en vooral een heel gezond 2018! 
Geplaatst op: Donderdag 21 december 2017 om 08:49 uur
1498464
bezoekers
© 2019 - Julius Pasgeld