Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Toch nog leuke dingen in de media

 Veel was het niet. Maar als je goed zocht kwam je de afgelopen week soms toch nog iets leuks tegen in de krant of op tv.
Een greep:
●Een reportage van de resultaten van de knipbeurten die de kinderen, nu de kappers gesloten zijn, thuis bij hun moeder moesten ondergaan. ’t Is maar goed, dat ze voorlopig nog niet naar school hoeven.
●Een jongen van 12 die op een balkon op de tweede verdieping een celloconcert geeft voor z’n buren beneden op de stoep.
●Een voorstel om de voorjaarsvakantie straks gewoon om te wisselen met de huidige, gedwongen vrije dagen.
●In Rusland mag er, als er maar drie Russen in de auto zitten, niemand meer bijstappen. En waarom niet? Als er een vierde bijstapt krijg je vierussen.
●De gebarentolk Irma Sluis naast de nieuwslezer. Een poging om het nieuws via haar te volgen door het geluid uit te zetten, leidde al na een halve minuut tot de conclusie dat ik absoluut niet meer wist waar het over ging.
●De herleving van de drive-in-bioscoop.
●Kinderen op berenjacht naar beertjes voor het raam. Iedereen die dat leuk vindt, zet in deze barre tijden een (foto van een) beertje voor z’n raam. Kinderen organiseren nu zelf ‘berenwandelingen’ die langs zoveel mogelijk beren dienen te gaan.
Een berenjacht van mevrouw Pasgeld en mij in ons dorp leverde maar liefst 49 beren op achter de ramen van in totaal 210 adressen. Dat is zowat één beertje per vier woningen.
●Een contactmomentje? Een briefje voor het raam nodigt uit tot een spelletje boter-kaas en eieren. Daarbij dienen de spelers zich aan weerszijden van het raam te bevinden. Degene die binnen staat houdt het papier voor het raam en tekent zijn kruisjes in. De buitenstaander wijst de plek aan waar zijn nulletje moet komen dat dan door de binnenstaander weer wordt ingevuld.
●Gelegenheidsgedichtjes:
Nu rennen de gezonden naar de supermarkt in draf.
Maar dat wc-rol hamsteren….
Daar veeg ik mijn reet mee af.
(Hanneke Mulder)

Er waart een virus de wereld rond
Straten en stranden zijn verlaten,
Vogels zijn weer baas in eigen lucht,
Stilte is op aarde terug.
(Ton Segaar)
●De buurvrouw, die vanuit haar tuinstoel in de voortuin, voorleest aan twintig kinderen uit de buurt die zich, op daartoe meegebracht stoeltjes, op het trottoir achter de lage ligusterhaag van de tuin van de buurvrouw hebben opgesteld.


●Ik heb eens iemand gekend die luciferhoutjes op maat knipte om ze tussen z’n tenen te kunnen klemmen als hij lag te zonnen.
’Want dan word ik tussen m’n tenen tenminste ook bruin,’ zei hij.
Daarmee dacht ik het meest ridicule op het gebied van afstand houden wel te hebben meegemaakt.
Maar meneer Pieter Hazelager uit Borssele overtreft die lolbroekerij sinds vorige week met glans. Omdat hij vond, dat zijn medemensen geen idee hadden van wat 1,5 meter nou eigenlijk precies inhield, fabriceerde hij een stok van anderhalve meter lang met een houten hand eraan. Die houdt hij nu voortdurend vóór, links, rechts en achter zich om te voorkomen dat mensen te dicht bij hem komen.

Ik zie nu uit naar het leukste bericht (dat overigens nog moet komen):
●Na een zorgvuldige controle heeft de politie de stok van Meneer Hazelager in beslag genomen: want die bleek 1,47 meter te zijn.
Geplaatst op: Woensdag 1 april 2020 om 09:00 uur
1794453
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld