Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Troonrede

Leden van de Staten Generaal
Vandaag gaan onze gedachten, ons hart en onze gevoelens in de eerste plaats uit naar alle aardbewoners die getroffen zijn door orkanen, aardbevingen, overstromingen, onlusten, geweld en ander onheil. Wij leven intens mee. En proberen -juist in moeilijke omstandigheden- verder te kijken dan onze neus lang is. Waardoor de mondiale, onderlinge verbondenheid niet alleen in Nederland en de Nederlandse gebiedsdelen overzee, maar overal ter wereld zichtbaar wordt.

Kijkend naar Nederland zien we veel positieve ontwikkelingen. Zo blijkt niet alleen de economie bloeiend maar ook de schatkist gezond. Zodat het langzamerhand voor iedereen zonneklaar is, dat de Nederlanders de afgelopen jaren te veel belasting hebben betaald.
De regering dient dan ook alle zeilen bij te zetten om pogingen in het werk te stellen om het erop aan te sturen dat de Nederlanders dat te veel betaalde geld weer geretourneerd krijgen. Zodat meer mensen gaan profiteren van de economische voorspoed.
Want voor de huidige regering ligt er immers een permanente opdracht om te werken aan groei en een beter leven voor iedereen die in ons land woont. En of de nieuwe regering daarover na een paar weken weer een geheel andere opvatting op na houdt, doet daar niets aan af.

Niettemin is het belangrijk dat er -voordat er wordt overgegaan tot teruggave van de teveel betaalde belastinggelden- eerst geld gereserveerd wordt voor noodzakelijke voorzieningen zoals daar zijn:

-Uitbreiding van het aantal plasplekken voor vrouwen in alle steden en dorpen in Nederland .
-De bouw van grote aantallen gender-neutrale toiletten in de openbare ruimte.
-Het overschilderen van Zwarte Piet.
-Het wegwerken van slavernij-taferelen op koetsen, schilderijen en ander cultuurgoed.
-Het omverhalen van standbeelden van personen die in het verleden een andere mening over de dingen hadden dan dat wij, met de kennis van nu, thans hebben.
-Verbouw, restauratie en nieuwbouw van de paleizen van het Koninklijk huis en van hun aanverwanten.
-Een redelijk aantal flessen Prosecco voor de leden van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie.
-Overige, thans nog onvoorziene ontwikkelingen betreffende baasjes en tussenbaasjes.

Indien blijkt, dat er –na reservering voor bovengenoemde zaken, nog geld over is om de Nederlandse bevolking genoegdoening te geven voor het in het verleden teveel betaalde belastinggeld, is het aan de nieuwe regering om daarover een uitspraak te doen.
Want op de drempel van de volgende kabinetsperiode start vandaag een nieuw parlementair jaar waarin het programma van het volgende kabinet bepalend zal zijn.

Hoe dan ook, U mag zich gesteund weten door het besef, dat er veel mensen zijn die u wijsheid en kracht toewensen en om Gods zegen voor u zullen bidden. Veel meer kunnen we echt niet voor u doen.

Koning, keizer, admiraal
Belangrijk vinden wij onszelf allemaal.
 
Geplaatst op: Donderdag 21 september 2017 om 07:53 uur
1430850
bezoekers
© 2018 - Julius Pasgeld