Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Welkom burgemeester Bezuijen

Hoewel in Den Haag geboren en getogen bracht ik een niet onaanzienlijk deel van mijn leven in Rijswijk door. En steeds meer raak ik de overtuiging toegedaan, dat men deze gemeente maar beter kan opheffen. Na diverse annexaties door Den Haag, (Ypenburg, Wateringseveld) ligt Rijswijk zolangzamerhand meer ìn het centrum van Den Haag dan ernaast. En een zelfstandige gemeente midden in een andere gemeente? Dat noemen we een anomalie.

Thans, een half jaar voor de gemeenteraardsverkiezingen en een paar weken voordat wij de nieuwe burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, welkom mogen heten, lijkt de tijd te zijn aangebroken om knopen door te hakken.
Want kijk, de zaak zit als volgt, burgemeester Bezuijen:

Of u heft  Rijswijk zo spoedig mogelijk op met als belangrijkste redenen:

1. Er is geen hond, die nog merkt dat hij bij het passeren van de grens tussen Rijswijk en Den Haag de grens tussen Rijswijk en Den Haag passeert.

2. Het aantal lokale partijtjes in Rijswijk loopt ernstig uit de hand. Zo begon de ellende 1985 met de oprichting van ‘Onafhankelijk Rijswijk’ door Dick Jense c.s. De belangrijkste wapenfeiten van Jense waren tot nog toe dat hij Rijswijk heeft ontdaan van het enige, dat in Rijswijk nog echt authentiek was, namelijk het pontje over de Vliet en dat hij Rijswijk steeds meer op Den Haag heeft doen lijken.
Toen kwam mevrouw Van der Horst in 2002 met de partij ‘Gemeentebelangen Rijswijk’. Die partij kenmerkte zich al spoedig door vooral tegen Onafhankelijk Rijswijk te zijn.
En vorige maand kwam de heer Braam (voorheen Onafhankelijk Rijswijk) met de partij ‘Beter voor Rijswijk’. Wat? Nóg beter voor Rijswijk? Jazeker. Want ‘Beter voor Rijswijk’ zal zich weldra laten kennen als de partij die Rijswijk ontdeed van de enige behoorlijke burgemeester die Rijswijk ooit had en vooral als de partij die tegen Onafhankelijk Rijswijk en Gemeentebelangen Rijswijk is.

3. Een derde, belangrijke reden om Rijswijk maar op te heffen is gelegen in het gedoe met het stadhuis. Het oude stadhuis aan de Burgemeester Elsenlaan staat nu tien jaar leeg. Dat kost de gemeente 50.000 euro per maand. Dat is dus nu in het totaal al 6 miljoen euro oftewel 400 euro per Rijswijks gezin. Zelfs Den Haag maakt het niet zo bont.

Kijk, meneer Bezuijen. Dat zijn drie belangrijke reden om Rijswijk maar op te heffen. Maar er is een andere mogelijkheid. U stelt alles in het werk om Rijswijk als anomalie te handhaven. Als een soort folkloristische bezienswaardigheid dus. Met een leuk, oud stadhuisje, met eigen wethoudertjes, eigen lokale partijtjes, raadslidjes en ambtenaartjes. Opdat toeristen vanuit alle grote steden van de wereld zich, na een kennismakingsbezoek in Ton’s muziekcafe in de Rijswijkse Herenstraat, over Rijswijk zullen verspreiden teneinde de winkelcentra in Oud-Rijswijk en in de Bogaard te voorzien van een fikse economische inpuls en ze ondertussen nog eens met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe ontzettend gezellig Rijswijk de afgelopen jaren was in vergelijking met de grote stad Den Haag.

Welkom burgemeester Bezuijen. De keus is aan u.
Geplaatst op: Vrijdag 30 augustus 2013 om 08:46 uur
1793445
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld