Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Zomer in Den Haag

De mooie zomer van 2015 in Den Haag is alweer bijna voorbij. Ik weet niet waar het aan ligt, maar mij bekroop af en toe toch het gevoel dat het een beetje behelpen was. Vooral in Den Haag. Aan de temperatuur lag het niet. Er waren voldoende warme dagen om de zomer ook in Den Haag tot een succes te maken. Maar in de Hofstad lijkt er voor zomers succes meer nodig dan alleen maar warme dagen.

Neem nou zo’n surfdorp op het Scheveningse strand. Laten we eerlijk zijn. Hoe gezellig het er ook mag zijn, het oogt daar toch een beetje als een rommeltje. Al die keten en containers op het strand. En dan al die lui die daar maar een beetje achteloos lopen te sjouwen met die planken over het toch al overvolle strand. Dat is geen gezicht voor de toeristen die Den Haag ook de komende jaren graag zou willen ontvangen.
Weg met dat surfdorp dus! En inplaats daarvan alsjeblieft een beetje behoorlijk hotel.
Dat kan er heus nog wel bij in Scheveningen.

En neem nou dat alternatieve gedoe van die mensen op het eiland De Vlook in de Scheveningse haven. Dat moet toch ook een doorn in het oog zijn van al die zeilers die daar ’s zomers even komen aanwippen.
Weg met De Vloek! En in plaats daarvan graag een beetje behoorlijk watersportcentrum.
Dat kan er heus nog wel bij in Scheveningen.

Hoogste tijd voor Den Haag om zich weer eens te gaan profileren als De City Die Er Zijn Mag. Zeker als je bedenkt, dat onlangs het North Sea Jazz Festival door Rotterdam is ingepikt. Gewoon zonder te vragen nota bene. Daarom dient in allerijl het vaarwater tussen Scheveningen en het centrum van de stad te worden verbreed en verdiept. Zodat Den Haag over vijf jaar klaar is voor de volgende Sail-manifestatie. Stel je voor! Al die tall-ships in de zomer van 2020 statig via het Verversingskanaal, de Suezkade en de Noordwal naar de Hofvijver! Wat zou dat een mooie Haagse zomer zijn!

Er zijn trouwens meerdere goede redenen om de Haagse grachten eens onderhanden te nemen. Want zo voorkomt men, dat men all over the world zou gaan denken, dat men alleen in Amsterdam terecht kan voor een tochtje met een elektrisch aangedreven badkuip met houtkachel door de grachten.
Geloof me. ‘Hottugs’, zoals die dingen heten, passen ook uitstekend in de Haagse grachten.
En zeg nou zelf. Wat is er leuker dan met de ene helft van het reisgezelschap in een Hottug in de gracht langs de Dunne Bierkade drijven terwijl de andere helft zich daarnaast op de kade voortbeweegt in een bierfiets. En dat iedereen daar dan met een kiektoestel op een stok een selfie van maakt! Die ze dan thuis aan alle vrienden en kennissen laten zien met de woorden: Kijk eens! Wat een prachtige zomer in Den Haag!

En dat alles onder de noemer ‘Die Heek, Sittie of Pies en Djustis’. Want de wereld mag best weten dat juist in Den Haag de ellende all over the world stevig  aan de kaak wordt gesteld.

Zeker als dat ’s zomers flink wat extra toeristen oplevert.
Geplaatst op: Vrijdag 28 augustus 2015 om 07:58 uur
1794003
bezoekers
© 2020 - Julius Pasgeld