Julius Pasgeld
Julius Pasgeld

Zonder broek, insluipers en identiteitsproblemen

Het wordt weer herfst. De voorbodes van somberheid en depressie dienen zich aan. Bij mij vooral in de vorm van heftige, overduidelijke dromen. Soms wel drie per nacht. Die ’s ochtends hardnekkig beklijven. Vaak heb ik wel een uur nodig om ze weer uit mijn hoofd te zetten.
Voorgoed? Nee. Want als het even kan schrijf ik wat trefwoorden op. Opdat ik ze me toch zal herinneren als die behoefte zich aandient.

Droom 1: trefwoorden: Noord Frankrijk. Neef. Zonder broek.
Mijn neef heeft zich gevestigd in een stadje in Noord Frankrijk teneinde werkzaamheden te verrichten op het gebied van de aardoliewinning. Mij is, als werknemer bij een bureau dat dergelijke werkzaamheden coördineert, verzocht mijn neef te bezoeken om na te gaan of alles naar wens verloopt.
Als ik in het stadje aankom zie ik dat ter plaatse diverse riviertjes en stroompjes uitkomen op een groot meer, midden in het centrum van het stadje. Het is 27 graden en de zon staat strak aan de hemel z’n warmte uit te stralen op de lieflijk kabbelende golfjes waarin behalve diverse mensen, ook enorme, wondelijke, felgekleurde dieren zwemmen. Weet je wat, denk ik. Ik neem ook even een duik voordat ik het kantoor van mijn neef aan doe. Ik trek mijn kleren uit en duik, omdat ik mijn zwembroek niet bij me heb, geheel ontkleed in het water. Niemand kijkt daar van op. Ik lijk ik de enige, die er wat moeite mee heeft.
Als ik uitgezwommen ben, loop ik terug naar de plek waar mijn kleren liggen. Maar behalve een korte jas, blijken die, om ondoorgrondelijke redenen verdwenen.
Dus trek ik dat jasje maar aan en verschijn zo, zonder broek en onderbroek op het kantoor van mijn neef. Daar blijken ze echter wèl moeite te hebben met mijn verschijning. Ze vragen mij beleefd doch dringend om mij zo snel mogelijk uit de voeten te maken.
Beleefd voldoe ik aan hun verzoek.

Droom 2: trefwoorden: Eersel. Festival. Insluipers.
We bezoeken ons voormalig vakantiehuisje in Eersel en treffen daar een drietal festivalgangers aan die, zonder toestemming, ons vakantieonderkomen hebben gekraakt. Ik zeg: ‘Als jullie van te voren toestemming hadden gevraag, had je hier, wat mij betreft, het hele festival kunnen logeren. Maar nu ben ik genoodzaakt jullie weg te sturen. Waarop de indringers via hun telefoontje nog vijftien andere festivalbezoekers oproepen om langs te komen. Als die zijn gearriveerd word ik in elkaar geslagen en moet naar een ziekenhuis in Endhoven om te herstellen van mijn verwondingen.

Droom 3: trefwoorden: Buitenaardse beschaving. Vader. Identiteitsproblemen.
De geheime dienst van een buitenaardse beschaving heeft mij geselecteerd om bepaalde problemen in kaart de brengen. De special forces, die belast zijn met deze taak staat onder leiding van mijn vader. De eerste stap is mij geestelijk te confronteren met problemen die alleen buiten de aarde bekend zijn. Daartoe moet ik de meest wonderlijke zaken op papier steeds tot een goed einde brengen. Als dit alles in kaart is gebracht, confronteren ze mij met de drie grootste problemen waar ik op dit moment mee worstel. Ook daar dien ik op te reageren.
Vervolgens verbinden ze via een algoritmisch stelsel de fictieve, buitenaardse problemen met mijn huidige, werkelijke problemen aan elkaar. Om zo te weten te komen of ik een bijzonder of een doorsnee-mens ben.
De rapporten liggen thans ter behandeling te wachten op het bureau van de coördinator van de geheime dienst van die buitenaardse beschaving. Mijn vader dus. Die al ruim 25 jaar geleden is gestorven.
Ik ben benieuwd naar de uitslag.
 
Geplaatst op: Donderdag 27 september 2018 om 07:39 uur
1549256
bezoekers
© 2019 - Julius Pasgeld